Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKA IZLOŽBA PASA

U Zagreb dolaze pasmine koje gotovo nikada nisu viđene izvan granica matičnih država

Zagreb: Izložba pasa mješanaca na Štrosu
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/2
23.04.2024.
u 12:00

Na jednome mjestu, ovaj tjedan moći će se vidjeti 252 zlatna retrivera, 235 francuskih buldoga, 224 pomeranca, 212 labradora, 194 velška pembrok korgija, a ocjenjivat će ih 163 kinološka suca koji stižu i iz Australije, Filipina, Japana, Kine, Kolumbije, Argentine, SAD-a...

Na zagrebačkom Velesajmu od sutra pa do nedjelje, održat će se prva Svjetska izložba pasa u Hrvatskoj. Prijavljeno je 14.854 pasa iz više od 70 država diljem svijeta. Predsjednik Hrvatskog kinološkog saveza, Branko Šare na službenim je stranicama zahvalio Glavnom odboru Fédération Cynologique Internationale (FCI) na povjerenju i obećao izvrsnu organizaciju. 


Na jednome mjestu, ovaj tjedan moći će se vidjeti 252 zlatna retrivera, 235 francuskih buldoga, 224 pomeranca, 212 labradora, 194 velška pembrok korgija, a ocjenjivat će ih 163 kinološka suca koji stižu i iz Australije, Filipina, Japana, Kine, Kolumbije, Argentine, SAD-a...

VEZANI ČLANCI: 

Grad Zagreb s Hrvatskim kinološkim savezom ima dugogodišnju uspješnu suradnju i podupire ovakve manifestacije koje su ujedno i promocija Zagreba – izjavio je gradonačelnik za 24 sata i dodao da Grad, koji je uz Vladu i Turističku zajednicu Grada Zagreba pokrovitelj ovog događaja, njeguje i partnerski odnos s brojnim udrugama za zaštitu životinja s ciljem edukacije javnosti i promicanja odgovornog držanja životinja.

Na izložbi će se moći vidjeti i neke izuzetno rijetke pasmine koje zbog posebno statusa u svojim zemljama, gdje ih smatraju zašitćenim nacionalnim blagom, gotovo nikad nisu ni viđene izvan granica matičnih država.


Iako prvi put ugošćuje Svjetsku izložbu pasa, Hrvatska je već sudjelovala u organizaciji velikih izložbi, tako je 2007. godine bila domaćin Europskoj izložbi pasa na kojoj je sudjelovalo 15.000 ljubimaca, prenosi index.hr.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije